Skandia-Logga

Skandia söker senior utredare/analytiker av finansiell brottslighet

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 400 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark.

Vi söker en senior utredare/analytiker till Skandiabankens enhet mot finansiell brottslighet som vill vara med att bygga en funktion för att motverka att kriminella utnyttjar banken och dess kunder.

Din roll

Som utredare och analytiker på Skandiabankens enhet mot finansiell brottslighet (EFB) kommer du att bistå chefen för EFB med att leda och planera den dagliga verksamheten i enhetens analys- och utredningsgrupp. Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innefatta att:

  • Planera och leda den dagliga verksamheten inom enhetens analys- och utredningsgrupp.
  • Analysera och utreda misstänkta ärenden som genererats i bankens övervakningsssytem eller inhämtats från verksamheten.
  • Utreda bedrägerier och hantera de åtgärder som vidtas för kunder och mot bedragare.
  • Besvara förfrågningar från polisen, åklagare och andra myndigheter.
  • Handleda och stödja enhetens utredare och analytiker.
  • Stödja enhetens specialist med att analysera trender, mönster och beteenden som avviker från det normala hos enskilda kunder och kundgrupper.
  • Säkerställa att uppgifts- och granskningsskyldigheten följs, såsom rapportering av misstänkta aktiviteter till Finanspolisen.
  • Ha kontakt med polisen och andra relevanta myndigheter samt rapportera och anmäla misstankar om brott.
  • Ansvara för att utredningar och analyser hanteras på korrekt sätt inom enhetens analys- och utredningsgrupp.

Du kommer att arbeta mycket operativt och ansvara för att den dagliga verksamheten inom enhetens analys- och utredningsgrupp fungerar. Rollen innebär att du ha ett nära samarbete med enhetens två specialister men även andra roller och intressenter utanför EFB.

Din profil

För att lyckas i rollen är det viktigt att du besitter en mycket god ansvars- och samarbetsförmåga samt är mycket analytisk. Du har ett strukturerat arbetssätt med en hög intregritet. Du trivs med att arbeta operativt i en föränderlig miljö. Vidare är du kommunikativ och har en förmåga att förmedla komplicerade förhållanden till omgivningen på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Din bakgrund

Vi söker dig med juridisk, kriminologisk eller motsvarande examen med minst fyra års erfarenhet med kvalificerat arbete mot finansiell brottslighet inom bank eller liknande verksamhet. Viktigt är att du har arbetat praktiskt och verksamhetsnära med utredning och analys av penningtvätt, terrorismfinansiering och/eller bedrägerier. Du ska ha djup kunskap om åtgärder mot finansiell brottslighet och ha god erfarenhet av arbete med transaktionsövervakningsystem. Meriterande är om du har viss IT-teknisk erfarenhet från att ha extraherat relevant information från olika IT-system. Det är även meriterande om du har ett väl uppbyggt kontaktnät med andra banker och myndigheter inom området.

Du kommunicerar på såväl svenska som engelska.

Varmt välkommen med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande, ansök därför redan nu. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till peter.ekstrom@sharprecruitment.se. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tfn. 070-813 51 85.