sharp-legal

Associate till stor internationell kapitalförvaltare – secondment

Placering: Stockholm

Vill du göra secondment på en kapitalförvaltningsfirma som förvaltar över 50 miljarder kronor för några av världens största fonder och institutioner?

Vi söker dig som vill arbeta 6 månader, med start i april, i en affärsdriven och växande organisation. 

Beskrivning

Som associate på firman kommer du att arbeta med finansrätt – främst med fonder, derivathandel, Corporate och Compliance. Bolaget arbetar med stiftelser, pensionsfonder, livbolag och statliga institutioner. Vidare har det en stark internationell närvaro och kundbasen är 95% icke svensk. Som associate på bolaget kommer du att rapportera direkt till chefsjuristen och ge råd och stöd på ett mycket verksamhetsnära sätt.

I dagsläget arbetar inte förvaltaren med någon bra svensk byrå så att ett bra samarbete med en secondment gör att det finns goda möjligheter för rätt advokatbyrå att få en ny klient.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som avslutat svensk juristexamen med mycket goda resultat och har tre till fem års relevant arbetslivserfarenhet från fonder och derivathandel främst från en större advokatbyrå.

För att passa in i bolaget bör du ha god social förmåga, trivas i en företagskultur med många nationaliteter samt ha ett stort engagemang och intresse för finansbranschen. Du måste vara självgående, driven, ambitiös och lösningsorienterad med god analytisk förmåga och materiell nivå. Du måste även trivas att arbeta mycket verksamhetsnära och förstå affärsverksamheten.

Då vår kundbas är internationell är det viktigt att du kan arbeta och kommunicera obehindrat på såväl svenska och engelska, både i tal och skrift.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. Ansökan och CV skickas till: zarina.virsholm@sharprecruitment.se. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Zarina Virsholm på tfn 0733 99 07 27.

Sharp Recruitment är specialiserad på search, rekrytering och bemanning av jurister och specialister inom områden som compliance, skatt, arbetsrätt, bygg- och fastighetsrätt m.fl. Vi erbjuder dig som kund att på ett strukturerat och kostnadseffektivt sätt hitta de främsta talangerna, oavsett dina krav. Att matcha rätt kompetens med rätt organisation kräver up-to-date branschkännedom och en förmåga att snabbt se ditt behov. Vi är stolta över vår erfarenhet, djupa kunskap och insikt om juristbranschen.