Skandia-Logga

Compliance Officer med inriktning mot värdepapper till Skandiabanken

Skandia är en av Sveriges största bank- och försäkringskoncerner med en väletablerad complianceorganisation. Vi fortsätter bygga framtidens digitala bank med fokus på privatmarknaden vilket innebär en spännande och utmanande förändringsresa. Skandiabanken ska fortsätta förstärka sin positionering och förmåga att kunna omhänderta och efterleva de ständigt förändrade och förnyade regelkraven. I detta arbete spelar compliance en mycket viktig roll.

Vi söker nu en Compliance Officer med inriktning mot värdepapper.

Beskrivning

Som Compliance Officer på Skandiabanken kommer du tillsammans med den övriga compliancegruppen arbeta affärsnära och stödja bankens regelefterlevnad inom de områden som ingår i Compliancefunktionens ansvar.

Du kommer vara primärt ansvarig för de delar av compliance som rör bankens värdepappersverksamhet, men kommer också att arbeta med bankens övriga verksamhetsområden.

Din roll kommer vara bred och omfattar t.ex. att ge råd och stöd till den operativa verksamheten i regelverksfrågor, omvärldsbevakning avseende nya och förändrade regelverk, följa upp affärsverksamhetens regelefterlevnad och identifiera compliancerisker samt genomföra rapportering och vara delaktig i processen med att ta fram nya och förändrade tjänster och produkter.

Då du kommer arbeta mycket nära verksamheten är god förståelse för bankens affär och dess möjligheter och utmaningar av stor vikt. Du kommer arbeta såväl självständigt som tillsammans med övrig compliancepersonal i koncernen.

Du rapporterar till Skandiabankens Chief Compliance Officer.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med juristexamen och minst fyra års relevant arbetslivserfarenhet. Har du arbetat fler år med för tjänsten relevanta arbetsuppgifter är detta mycket meriterande.

Du har god erfarenhet av arbete med bank- och värdepappersfrågor ur ett complianceperspektiv samt har goda kunskaper om kommande och förändrade regleringar. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av compliancearbete i nära anslutning till utveckling av digitala lösningar på värdepappersområdet. Har du erfarenhet av att arbeta med tillsyn är detta meriterande. Likaså om du har varit ansvarig för rapportering till Finansinspektionen.

För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet, god samarbetsförmåga samt vara analytisk, ödmjuk och pragmatisk. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära, har ett stort eget driv och kan arbeta självständigt. Det är av största vikt att du kan uttrycka dig mycket väl i skrift.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till: peter.ekstrom@sharprecruitment.se För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på 070-813 51 85.