fondab

In-house Counsel till ett växande värdepappersbolag med fokus på IT- infrastruktur och fonder

Vill du vara med och fortsätta utveckla Fondab?

Vi söker en In-house Counsel med cirka 4-6 års relevant erfarenhet utav värdepappersrätt, avtalsrätt, bolagsrätt och IT-rätt både från advokatbyrå och bolag. Det är viktigt att rätt kandidat är snabbtänkt, har ett abstrakt tänkande och är genuint intresserad av affärer. För att passa in i rollen måste du vara kommunikativ och drivas av att arbeta i en snabbfotad och extremt flexibel och växande organisation.

Fondab är ett självständigt värdepappersbolag ägt av MFEX Mutual Funds Exchange AB. Fondab har under ett antal år byggt upp en egenutvecklad IT plattform för fondhandel mot såväl egna samt våra strategiska partners slutkunder. Vi a samarbeten med fondbolag, rådgivningsfirmor och kapitalförvaltare har Fondab idag mer än 60 000 kunder. Fondab äger och driver även Fondmarknanden.se där våra slutkunder har möjlighet att investera i mer än 1.800 fonder inom ramen för olika depåtyper.

Om dig och ditt uppdrag

Vi är inne i en expansionsfas och söker därför  dig med svensk juristexamen som är kreativ, affärsdriven och skarp. För att passa in i rollen ska du ha erfarenhet från bank- och finansmarknaden, främst inom MIFID II och värdepapper, samt IT-rätt. Vidare bör du vara självständig, hålla god materiell nivå och veta vad det innebär att jobba med olika rättsområden i ett verksamhetsperspektiv. Du är självgående, drivande och en mycket duktig kommunikatör som enkelt kan förmedla komplicerade förhållanden till din omgivning.  Meriterande är kunskap om det nya penningtvättsdirektiven, IDD, samt den nya dataskyddsförordningen, GDPR.

Vidare bör du ha en god social förmåga, trivas i en företagskultur med ”snabba puckar”, affärsfokus och snabba växlingar.  Dessutom måste du kunna svenska och engelska i både tal och skrift. Till sist är det viktigt att du är prestigelös och noggrann med ett genuint intresse för den operativa verksamheten.

Hos oss på Fondab har du möjlighet att vara med och utveckla en relativt nyetablerade juristavdelning och bidra till uppbyggnaden av bolagets interna legala infrastruktur med standardavtal, rutiner och verktyg samt forma och skapa det du tycker är roligt.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att skicka ansökan, CV, betyg, mm till: zarina.virsholm@sharprecruitment.se. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten eller Fondab, kontakta Zarina Virsholm på 0733 99 07 27.

 

 

Sharp Recruitment är specialiserad på search, rekrytering och bemanning av jurister och specialister inom områden som compliance, skatt, arbetsrätt, bygg- och fastighetsrätt m.fl. Vi erbjuder dig som kund att på ett strukturerat och kostnadseffektivt sätt hitta de främsta talangerna, oavsett dina krav. Att matcha rätt kompetens med rätt organisation kräver up-to-date branschkännedom och en förmåga att snabbt se ditt behov. Vi är stolta över vår erfarenhet, djupa kunskap och insikt om juristbranschen.