Skandia-Logga

Junior Compliance Officer till Skandia

Skandia är en av Sveriges största bank- och försäkringskoncerner med en väletablerad complianceavdelning. Vi söker nu en junior Compliance Officer till vårt kontor i Stockholm.

Beskrivning

Som Compliance Officer hos oss kommer ditt arbete primärt att omfatta uppgifter knutna till försäkringsrörelsen, men det kan även omfatta uppgifter i förhållande till fond- respektive värdepappersrörelserna.

Arbetet omfattar bl.a. råd och stöd i frågor som omfattas av compliancefunktionens ansvar, uppföljning av verksamhetens regelefterlevnad, omvärldsbevakning avseende nya och ändrade regelverk, att vara ett stöd vid framtagande av interna regler samt att genomföra utbildningar.

Som Compliance Officer kommer du arbeta såväl självständigt som tillsammans med övrig personal inom complianceorganisationen och, i stor utsträckning, ute i den operativa verksamheten. Skandia har verksamhet på olika platser i Sverige samt även i Litauen och Danmark, vilket kan innebära ett begränsat resande i tjänsten.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med relevant akademisk examen, företrädesvis inom juridik eller ekonomi, och med 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet, såsom från arbete i compliancefunktion, vid tillsynsmyndighet eller som exempelvis konsult med inslag av uppföljande uppgifter. Kunskap om finansiella regelverk, särskilt om Solvens II-regleringen, är meriterande.

För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet och mycket god förmåga att arbeta självständigt. Du har lätt för att samarbeta och är duktig på att förmedla och förenkla komplicerade förhållanden till din omgivning både i tal och i skrift. Du måste också vara affärsorienterad, prestigelös, noggrann och ha ett gediget intresse för den operativa verksamheten.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till: maneli.zakipour@sharprecruitment.se För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Maneli Zakipour på tfn 070-826 27 96.

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Vi har 2,5 miljoner kunder i Sverige och Danmark, ett förvaltat kapital på drygt 620 miljarder kronor och 2 500 anställda. Läs mer på www.skandia.se.