lfv

Jurist till LFV

LFV är ett affärsverk med ca 1100 medarbetare med uppdrag att tillhandahålla en säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafiktjänst för civil och militär luftfart. LFV bedriver flygtrafiktjänst i torn och kontrollcentraler på 24 platser i Sverige och har också verksamhet internationellt. LFV omsätter ca 3,1 miljarder kronor och har sitt huvudkontor i Norrköping.

Din roll

Arbetet som affärsjurist i LFV innebär att Du arbetar i en miljö som är både nationell och internationell, kommersiell och samtidigt styrd utifrån regelverket för myndigheter och som präglas av såväl samarbeten som konkurrens samt i vissa avseenden monopol. LFV söker nu en jurist med huvudinriktning affärsjuridik i bred bemärkelse men Du förväntas också arbeta med andra på LFV i förekommande juridiska frågor. Som affärsjurist på LFV ger Du löpande rådgivning till verksamheten avseende avtal och i olika affärstrategiska frågor och deltar i olika internationella och nationella samarbeten och projekt. Bolagsrätt för LFVs intresse och dotterbolag m.m. är exempel på andra arbetsuppgifter. I arbetsuppgifterna kan komma ingå att arbeta med försvarsfrågor tillsammans med säkerhetschefen och försvarsmakten. Du kommer även att arbeta med den nya dataskyddsförordningen, GDPR, och rapporterar direkt till chefsjuristen.

Din profil

Vi tror att Du har cirka fem till sex års affärsjuridisk erfarenhet från advokatbyrå, bolag eller myndighet. Du har stor vana att förhandla och skriva kommersiella avtal. Vi tror att Du har stor kunskap inom bolagsrätt och konkurrensrätt. Internationell erfarenhet och vana att arbeta obehindrat på engelska och svenska. Har Du erfarenhet av offentlig upphandling och försäkringsjuridik ser vi detta som meriterande. Som person har Du förmåga att arbeta operativt och strategiskt, Du är lösningsorienterad och proaktiv. Har stort intresse av att sätta Dig in i nya rättsområden.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid Dina personliga egenskaper och att Du har förståelse för och kommer att agera utifrån LFVs värderingar.

Mer information

Varmt välkommen med din intresseanmälan! Urval sker löpande, skicka därför in ditt CV redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Intresseanmälan och CV skickas till zarina.virsholm@sharprecruitment.se. För ytterligare information om tjänsten och/eller LFV, kontakta Zarina Virsholm på tfn. 0733 99 07 27.

Fackliga företrädare:

Per Ola Kårbro, ST Flygledning inom LFV/NUAC, 0708-19 25 42
Pernilla Melkersson, SACO, 010-212 07 70