sharp-neg (svart)

Konsult inom Compliance Management till kreditmarknadsbolag

 

Vi söker nu en Compliance Manager för kunds räkning. Uppdraget är ett interimuppdrag på sex månader med mycket goda chanser till förlängning på ett kreditmarknadsbolag med kontor i centrala Stockholm.

 

Din roll

Som Compliance Manager kommer du att arbeta med att underlätta samarbetet mellan första och andra försvarslinjen.  Du kommer att arbeta nära vår oberoende regelefterlevnadsfunktion som med ett riskbaserat och proaktivt arbetssätt ska tillse att regelefterlevnadsrisker i bolaget identifieras, utreds, utvärderas och rapporteras till styrelse och/eller VD. Du bevakar löpande regelförändringar och är en väsentlig del i drivandet av implementeringsprojekt. Du ges här stora möjligheter att sätta din prägel på rollen samt erhålla djup kännedom om företagets väsentliga affärsområden vilket med tiden innebär spännande utvecklingsmöjligheter.

Till dina arbetsuppgifter hör bland annat:

  • Koordinera arbetet med bolagets regelefterlevnadsfunktion.
  • Bidra med rådgivning inom juridiska frågeställningar som rör verksamheten samt koordinera arbetet med bolagets legala rådgivare.
  • Tillse att det finns riktlinjer, kontroller och förfaranden som effektivt hanterar risker för penningtvätt och finansiering av terrorism samt agera centralt funktionsansvarig.
  • Utforma effektiva och relevanta rutiner och processer samt ge råd och stöd till verksamheten.
  • Ansvara för att utbilda verksamheten i frågor som rör penningtvätt och finansiering av terrorism samt rapportera misstänka aktiviteter till Polismyndigheten. Rollen kommer även att vara Centralt funktionsansvarig.
  • Föreslå förändringar som medför att bolaget förbättrar riskhantering och arbetar i enlighet med gällande regelverk.
  • Bevaka regelförändringar.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med juristexamen och minst ett par års praktisk erfarenhet från compliance, risk eller regelverksfrågor inom finansbranschen, advokatbyrå eller Finansinspektionen. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att arbeta både självständigt och i grupp, med flexibilitet och noggrannhet samt med hög integritet. Du är driven, pragmatisk och van att leverera med hög kvalitet. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du är lösningsorienterad.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till: maneli.zakipour@sharprecruitment.se För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Maneli Zakipour på 0708 26 27 96.