BioStock (003)

Life Science-analytiker och skribent till BioStock

BioStock är en digital nyhets- och analystjänst med fokus på Life Science. Vi bevakar bolag verksamma inom läkemedelsutveckling, bioteknik, medicinteknik och digital hälsa.

Vi söker nu dig som är en vass analytiker och skribent med intresse för forskning och utveckling inom bioteknik, medicin samt aktier och finansmarknaden.

Din roll

Du kommer bli en del av ett växande team på ett nyetablerat företag där arbetsuppgifterna både är varierande och utmanande. Goda möjligheter kommer finnas för att sätta din prägel på rollen samt erhålla djup kännedom om Life Science-sektorn. Din uppgift blir att bevaka, analysera och skriva om bolag i branschen och deras respektive verksamhetsområden.

I din roll kommer ingå att göra research, analytisk utvärdering och bolagsvärdering. Dina arbetsuppgifter kommer här att bl.a. innefatta planering och förbereda analyser samt att söka och sammanställa relevant information utifrån exempelvis prospekt- och investeringsmemorandum. Härutöver kommer du som en del av analysarbetet att genomföra djupintervjuer med nyckelpersoner och ta fram presentationer, värderings- och uppföljningsrapporter på spännande tillväxtbolag inom Life Science.

Du kommer också att skriva analytiska artiklar och göra intervjuer med personer på ledningsnivå (CEO, forskningschef etc). Arbetet innebär även nyhetsbevakning och analys av delårsrapporter samt att utifrån pressreleaser skriva kortare texter, beskriva forskningsframsteg, mm. I arbetet ingår generell bevakning av marknadsnyheter som rör vår sektor. 

Kvalifikationer och egenskaper 

Vi söker dig med utbildning inom ekonomi, finans, kommunikation, journalistik och/eller medicin. Meriterande är om du har något eller några års erfarenhet som analytiker inom finans och/eller annan relevant yrkeserfarenhet inom finansbranschen, gärna med koppling till Life Science-branschen.

För att lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du är en driven analytiker och skribent med förmåga att göra komplicerade ämnen lättbegripliga för våra läsare. Som person är du förtroendeingivande, har lätt för att skapa goda och långsiktiga relationer och ser dig själv som en lagspelare. Vi förutsätter att du har ett professionellt, trevligt och korrekt bemötande då du kommer arbeta nära våra kunder i den dagliga verksamheten samt att du har en hög arbetsmoral vad gäller att leverera vad som utlovats i rätt tid. 

Ansökan 

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till: peter.ekström@sharprecruitment.se För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tfn 070- 813 51 85.