marginalen-bank-hemsida

Marginalen Bank söker en erfaren chef för AML

Marginalen Bank har en affärsidé som går ut på att skapa tid och möjligheter för människor och företag att utvecklas genom att vi förenklar deras ekonomiska vardag. Det gör vi genom att lyssna på våra kunder och erbjuda okomplicerade och konkurrenskraftiga produkter och tjänster.

Nu söker vi en erfaren AML Chef till vårt kontor i Stockholm.

Din roll

Som chef för AML kommer du att arbeta mycket operativt, nära verksamheten och ansvara för bankens riskbedömning om åtgärder mot penningtvätt, bedrägeri och finansiell terrorism. Du rapporterar direkt till VD, ledning och styrelse och innehar även personalansvar. Dina arbetsuppgifter kommer att bl.a. innefatta:

  • Upprätta och säkerställa att interna processer, rutiner och policys fastställs för att tillse Marginalens regelefterlevnad på området.
  • Utföra och revidera riskbedömning av Marginalens verksamhet i enlighet med gällande krav.
  • Utbilda och stödja verksamheten för att säkerställa kvalitet i granskningsarbetet.
  • Informera och implementera tillsammans med avdelningsansvariga om nya och ändrade regelverk
  • Omvärldsbevakning av nya och ändrade regelverk.
  • Säkerställa att uppgifts- och granskningsskyldigheten följs, såsom rapportering av misstänkta aktiviteter till Polismyndigheten.
  • Personalansvar och budgetansvar för AML avdelningen.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med en jurist- eller ekonomexamen med minst 5 års arbetslivserfarenhet inom AML, gärna ifrån banksektorn. Du har erfarenhet av att rapportera till VD eller en högre chef. Viktigt är att du har arbetat praktiskt och verksamhetsnära med AML-frågor. Du har djup kunskap och förståelse för penningtvättsregelverket, finansiell brottslighet och bedrägerier.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du besitter mycket god analytisk förmåga och är drivande, initiativtagande samt har god samarbetsförmåga. Du är pragmatisk och prestigelös, arbetar systematiskt och strukturerat och trivs med att arbeta verksamhetsnära och operativt i en föränderlig miljö. Du är kommunikativ och har en förmåga att förmedla komplicerade förhållanden till omgivningen på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Du får gärna ha kunskaper inom konsumenträtt och GDPR. Har du tidigare erfarenhet av att leda andra människor och/eller besitter ledaregenskaper är detta meriterande.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till: lisa.tsiaklides@sharprecruitment.se .För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Lisa Tsiaklides på tfn 076 1017123.