marginalen-bank-hemsida

Senior Compliance Officer till Marginalen

Marginalen Bank har en affärsidé som går ut på att skapa tid och möjligheter för människor och företag att utvecklas genom att vi förenklar deras ekonomiska vardag. Det gör vi genom att lyssna på våra kunder och erbjuda okomplicerade och konkurrenskraftiga produkter och tjänster.

Compliance-funktionen ansvarar för samordning och rapportering i frågor som rör regelefterlevnad. Funktionen kontrollerar att Marginalen Bank håller en god regelefterlevnad samtidigt som den ska stödja den affärsdrivande verksamheten.

Vi söker nu en Senior Compliance Officer till vårt kontor i Stockholm.

Beskrivning

Du kommer tillsammans med Compliance-chefen att stödja verksamheten i att bedriva sin affär med god intern styrning, kontroll och regelefterlevnad. Det är en utåtriktad roll med många kontakter inom organisationen där du själv är med och påverkar funktionens nya rutiner och processer.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bl.a.:

  • Omvärldsbevakning av förändringar i de regelverk som styr verksamheten
  • Riskanalys, granskning, utvärdering och rapportering
  • Bidra i kvalitetssäkringsprocessen vid implementering nya produkter och processer
  • Arbeta för att skapa förutsättningar för en god intern kontrollmiljö samt hög etisk standard
  • Aktivt bidra i arbetet med att identifiera förbättringsområden för compliancefunktionen
  • Ge råd och stöd i frågor inom compliancefunktionens ansvarsområde

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med jurist- eller ekonomexamen och minst 4 års erfarenhet av regelverksarbete i finanssektorn. Du kan exempelvis ha arbetat inom compliance, juridik, revision eller haft konsultuppdrag inom den finansiella sektorn. Kunskaper inom AML och GDPR är meriterande.

Rätt kandidat har respekt och förståelse för detaljer men kan också lyfta blicken och dra slutsatser och se sammanhang eller trender. För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet, god samarbetsförmåga samt vara analytisk, ödmjuk och pragmatisk. Du har en egen drivkraft och kan ta egna initiativ samt är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till: maneli.zakipour@sharprecruitment.se För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Maneli Zakipour på 0708-26 27 96.