LF_Logo-hemsidan

Två drivna skattejurister till Länsförsäkringar

Länsförsäkringar AB söker två drivna skattejurister som söker utmaningar i försäkrings- och bankverksamhet.

Om jobbet

Vi söker dig med fokus på inkomstskatterättsliga frågor utifrån ett bolagsperspektiv. Du kommer att bistå med din skatterättsliga kompetens i de internt löpande skattefrågorna gentemot såväl försäkrings- som bankverksamheten. Förslag om regelverksförändringar på skatteområdet är numera en löpande arbetsuppgift och du kommer att bidra genom att arbeta med skatterättsliga konsekvensanalyser samt delta och bidra i remissarbete.

Vem är du?

Du som söker ska ha juristexamen och minst 8 års yrkeserfarenhet från skatterelaterat arbete med inriktning på bolagsbeskattning. Erfarenhet av branschspecifika frågor för försäkrings- och bankverksamhet är särskilt meriterande.

Du har en stark egen drivkraft och förmågan att arbeta självständigt och ta ansvar men samarbetar gärna med andra. Arbetet kräver att du är analytisk, strukturerad och noggrann. Du underhåller kontinuerligt dina skatterättsliga specialistkunskaper och är en kunskapsresurs för andra. Då arbetet är av konsultativ karaktär är du en engagerad, utåtriktad och social person.

Om oss

Skatteavdelningen tillhör Ekonomi & Finans och arbetar på uppdrag av CFO Group gentemot vd, koncernledningen, styrelser, affärsområden och stödenheter. Vi ansvarar för att centralt hantera Länsförsäkringar AB-koncernens skattefrågor vilket innefattar bland annat företagsbeskattning, mervärdesskatt och transfer pricing. Utöver skattechefen finns fyra medarbetare med olika ansvarsområden.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Låter det spännande?

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Sharp Recruitment. Välkommen med din ansökan senast den 3 november 2017. Ansökan och CV skickas till isabelle.alderbrant@sharprecruitment.se. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. För ytterligare information om tjänsten, kontakta Isabelle Alderbrant på tfn. + 46 73 328 22 82.

Vi svarar också gärna på dina frågor

  • Anna Hagdorn Skattechef, telefon 08-588 400 86
  • Ulrika Taylor kontaktombud FTF, telefon 08-588 404 25
  • Erika Berglund kontaktombud SACO, telefon 08-588 404 94

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab