Vår historia

Sharp Recruitment & Consultants är en specialistbyrå som arbetar inom områdena Legal, Compliance, Risk, AML & Tax. Företaget grundades 2014 utav Zarina Virsholm, Peter Ekström & Ron Cohen. 

Under åren har företaget byggt upp en god grund i form av utveckling, en stark position på marknaden och en bra kund- och kandidatnöjdhet. Vi genomför över 200 rekryteringar per år och intervjuar över 3000 specialister inom våra områden. 

Byrån grundades av tre före detta kollegor som trivdes bra i varandras sällskap och delade en vision om att bygga och utveckla både bolag och människor och göra det tillsammans. Vi ville växa tillsammans med våra uppdragsgivare och bli en samarbetspartner som förstår, håller sig a jour och ser trender för att kunna hjälpa till på riktigt. Dessutom ville vi ha roligt under tiden. 

Vi tror inte att vi har en process som skiljer sig markant från våra konkurrenter. Vi har genom åren byggt upp stabila nätverk och databaser samt strukturer och processer som vi kontinuerligt utvecklar. Det som skiljer oss från våra konkurrenter är just våra specialistkunskaper, vår erfarenhet, service genom hög tillgänglighet, kommunikation och transparens. Vi kommer aldrig lova guld och gröna skogar. Vi kommer aldrig ta oss ann ett uppdrag vi inte kan lösa eller som ligger utanför våra områden.

Vi

Zarina Virsholm

Zarina Virsholm

Peter Ekström

Peter Ekström

Ron Cohen

Advisory board

Ilona Orgmetz

Ilona Orgmetz har gedigen erfarenhet av att driva och utveckla verksamhet med erfarenhet sedan 1993 från rekryterings-, bemannings- och HR-konsultbranschen. Ilona har varit med under utvecklingsresan från det svenska familjeföretaget Kontorsjouren AB som köptes upp av det amerikanska Olsten AB och som slutligen förvärvades av det multinationella mångmiljardbolaget och Fortune 500-bolaget Adecco Group AG. I svenska Adecco har Ilona haft flertalet ledande befattningar och verkat i den svenska koncernledning. Ilona har haft olika strategiska och operativa ledarroller där uppdragen har varit att vidareutveckla verksamheter samt skapa resultat genom att satsa på effektivare operativa modeller och arbetssätt, digitalisering, affärsnära HR-processer och engagerande kultur. ”Jag har sett de positiva effekterna på resultatet där organisationens mål är förenliga med medarbetarnas utveckling”. Jag kommer från organisationer där förändring har varit inbyggt i verksamheten och hållbart ledarskapet varit viktigt och det har lett till mät- och kännbara resultat. Idag jobbar Ilona jobbar med rådgivning och styrelseuppdrag inom affärsutveckling och affärsdrivet HR för att bygga värde. Uppdraget i Sharp Recruitment är mycket roligt och jag är glad att få vara med på den resan . Ledningen i bolaget är kunniga, engagerade och målinriktade. De har haft en mycket fin utveckling och byggt en professionell verksamhet som nu ska ta nästa steg.

Rasmus Melander

Rasmus har en bakgrund i att driva företag inom finans- och försäkringsbranschen med teknik och digitalisering i fokus. Sitt första företag startade Rasmus under studietiden i Uppsala. Efter studierna var han med och startade och drev jämförelsetjänsten Compricer som senare såldes till mediekoncernen Schibsted. Sedan ett antal år tillbaks är han VD för Finanskompetens, ett bolag som tillhandahåller digitala utbildningar och systemstöd inom compliance för bank och försäkring. Rasmus har även varit aktiv som rådgivare, styrelseledamot och investerare i startups.

Richard Wolff

Richard har mer än 20 års erfarenhet av affärsjuridik med specialinriktning mot immaterialrätt, kommersialisering och affärsutveckling. Efter juridikstudierna vid Lunds Universitet började Richard sin karriär som immaterialrättsjurist på Göteborgs patentbyrå. Efter mer än åtta år inom konsultverksamhet på såväl immaterialrättsbyrå som advokatbyrå valde Richard att lämna konsultrollen för en roll soml VP, Corporate Strategy på ett engelskt scale up bolag inom M2M/IoT, Wyless PLC. Richard har även under fem års tid drivit ett venture management-bolag med fokus på att investera i och förädla bolag inom IT och ICT. Richard har även hunnit med dryga fyra år som Director, Legal, Regulatory & Security på Tele2 IoT, ett multi-nationellt bolag inom Tele2-koncernen. Sedan två år tillbaka är Richard Vice VD och verksamhetschef på Valea AB, en av de ledande immaterialrättsbyråerna i Sverige. Vid sidan av sin operativa karriär har Richard ett flertal styrelseuppdrag/advisory board uppdrag.

Vill du veta mer?

Då är du varmt välkommen att kontakta oss!