Sharp Recruitment är rekryterings- och bemanningsföretaget som grundades 2014 av Zarina Virsholm, Ron Cohen och Peter Ekström med ambitionen att bli marknadens ledande leverantör av olika specialister och chefer inom finans- och juristbranschen. Vi är i dag nischade inom fyra områden: legal (jurister och advokater), tax & finance, risk & compliance och admin (administrationsstjänster, ekonomi, reception m.m.). Inom området för jurister och advokater, det vill säga legal, så hjälper vi bland annat till med rekrytering av en legal counsel, vilket kan översättas till juridisk rådgivare eller affärsjurist. Vi hjälper även till med många andra rekryteringar inom området legal, vilket är vår specialitet då vi som rekryterar själva sitter på jurist- och ekonomiutbildningar.

rekrytering legal counsel

För oss är det lika viktigt att våra uppdragsgivare upplever engagemang, kunskap, närvaro och effektivitet, som att våra kandidater gör det. Och det är någonting vi tar med oss i vårt arbete. Det är även därför vi vill skapa en rolig, utvecklande och stimulerande arbetsplats för våra medarbetare. Det är någonting som driver oss framåt och utvecklar oss både som bolag och som individer.

Rekryteringen av legal counsel – Vad innebär det?

Då vi är en av marknadens mest nischade rekryteringsbyråer, kan vi rekryteringsprocessen och dess förutsättningar väldigt bra. Vi arbetar med search, rekrytering och secondmentlösningar av jurister inom området legal. Legal är det område inom vår nisch där vi hanterar just rekrytering av jurister och advokater. Roller inom detta område som vi rekryterar varierar en del, men här är några exempel inom vårt område legal. Vi sköter rekrytering av:

Varför Sharp Recruitment för rekrytering av legal counsel?

Till att börja med är vi som rekryterar jurister och sköter rekrytering av legal counsel till våra kunder själva jurister med en juristexamen. Vi har sammanlagt över 15 års relevant erfarenhet av juristbranschen, vilket gör oss till en av de främsta rekryteringsfirmorna inom området. Vi är dessutom väldigt breda i vårt arbete, då vi arbetar mot både konsultbranschen, såsom advokatbyråer och revisionsfirmor, samt bolag, förbund och offentlig sektor.

Vi är dessutom måna om de jurister vi rekryterar till roller som legal counsel och paralegal och många av våra kandidater har vi därför följt sedan juristexamen. Vi anser att kandidaterna är minst lika viktiga som uppdragsgivarna. Detta beror inte enbart på att det är en liten bransch där alla känner alla, utan för att vi har ett genuint intresse för branschen som sådan. Detta hjälper oss dessutom att hitta den främsta kompetensen.

Om du söker en legal counsel eller en biträdande jurist till ditt företag är du välkommen att kontakta oss. Bäst är att kontakta Zarina Virsholm, då hon är ansvarig rekryteringskonsult på vår avdelning Legal. Hon hjälper er gärna att se hur vi kan hjälpa er att hitta rätt expertis till er organisation.